A vasárnapi döntés után egyeztet tovább az MSZP és az SZDSZ

Infostart
2008. április 26. 15:40
Az SZDSZ vasárnapi küldöttgyűlése után folytatódik az egyeztetés a szocialisták és a szabaddemokraták közötti együttműködés lehetséges formáiról - jelentette ki az MSZP Országos Választmányának elnöke a testület budapesti tanácskozásán.

Simon Gábor emlékeztetett arra, hogy felhatalmazást kapott a választmánytól a további tárgyalásokra.

A szocialista politikus hangsúlyozta: az SZDSZ nem tér ki az egyeztetés elől, de - mint korábban jelezték - érdemben csak a vasárnapi, a koalícióból történő kilépésről döntő küldöttgyűlés után tudnak tárgyalni.

A választmányi ülés elején Simon Gábor szólt arról is, hogy a testület legutóbbi tanácskozásán azért nem tárgyaltak néhány pécsi párttag tisztújító kongresszust szorgalmazó kezdeményezéséről, mert nem volt adott a technikai háttér.

A politikus hozzátette: a kezdeményezőknek nem a sajtóban kellett volna üzengetniük, hanem el kellett volna jönniük a választmány ülésére.

A közelmúltban az MSZP néhány Baranya megyei tagja azt kezdeményezte, tartson tisztújító kongresszust a szocialista párt.

Veres: Gyors pótlás lesz

A pénzügyminiszter szerint az év második felében lehet döntést hozni az adórendszer esetleges átalakításáról.

Veres János az MSZP Országos Választmányának ülése után azt mondta: reálisan csak az év vége felé ítélhető meg, hogy milyen mozgástér áll rendelkezésre 2009-ben.

A politikus szólt arról is, hogy ha az SZDSZ küldöttgyűlése a koalícióból való kilépésről dönt holnap, akkor a liberális miniszterek utódjáról viszonylag gyorsan döntenek majd.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást