A BKV-sok egy része már nem akar sztrájkolni

Infostart
2008. április 26. 10:58
Nem sztrájkol májusban a metróban dolgozó BKV alkalmazottak egy része, valamint a pénztárosok és az ellenőrök sem. A közlekedési társaságnál működő - a többi munkavállalót tömörítő - szakszervezetek határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdettek, annak időpontját később határozzák meg.

A sztrájkbizottság egyik szóvivője az InfoRádióban azt mondta: több metrós érdekképviselet is van, amelyik csatlakozott a sztrájkfelhíváshoz, így elképzelhető, hogy nem jár majd a metró a májusi munkabeszüntetéskor.

Nemes Gábor emlékeztetett: legutóbbi tárgyalásukon az érdekképviseletek átadták a BKV vezetőségének az elvárásaikat tartalmazó csomagot. Ebben egyebek mellett a közlekedési törvény, illetve a költségvetési törvénnyel összefüggő, a normatív szabályozásról szóló, valamint az árkiegészítésről szóló rendelet módosítását javasolják.

A szakszervezetek azt szeretnék, hogy a kormány és az önkormányzat olyan finanszírozási rendszert dolgozzon ki, amely garantálja a cég veszteség nélküli működését, valamint változtassanak a járatritkításokat tartalmazó paraméterkönyv-tervezeten.

Nemes Gábor hangsúlyozta: a javaslatcsomagot egy szakszervezeti szövetség és a BKV-nál működő érdekképviseletek közül 15 írta alá. A tárgyalások kedden folytatódnak.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást