Meggyes: Szocialista műbotrány

Infostart
2008. április 25. 16:17
A szocialisták műbotrányt csinálnak, hogy lejárassák a fideszes önkormányzati vezetőket - állítja Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere, akit az MSZP szóvivője azzal vádolt meg, hogy a pártja érdekeltségébe tartozó tanácsadó cégnek adott megbízást közpénzen.

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint több fideszes önkormányzat is adott megbízást a Giró-Szász András vezette, és a volt XII. kerületi fideszes polgármester, Mitnyan György tulajdonában álló Strategopolis Kft.-nek.

Az MSZP arra szólítja fel az önkormányzatokat, hozzák nyilvánosságra azokat a szerződéseket, amelyeket a párthoz közeli tanácsadó cégekkel kötöttek.

Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármestere az InfoRádióban elmondta: valóban rendeltek tanulmányt 3 millió forintért az említett cégtől, mint ahogy a Political Capitaltól is, amelyet sokan a baloldalhoz sorolnak.

Hozzátette: ha marketingről, politológiáról vagy például a honlap megújításáról, az online kommunikációs technikáról van szó, akkor érdemes szakértőket felkérni. Szavai szerint egyetlen, Giró-Szász András nevéhez fűződő cég sem tartozik az érdekeltségébe, a megbízást nem ezért kapta a kft.

Szerinte a szocialisták központi pártutasításra kevernek "műbotrányt", a párt mélyrepülése közben ugyanis ettől remélnek politikai hasznot.

A cég sosem volt Mitnyan Györggyé

Giró-Szász András politikai elemző az InfoRádióban cáfolta, hogy cége, a Strategopolis Kft. Mitnyan György volt XII. kerületi polgármester tulajdonában állna.

Mint mondta, a 2006-ban alapított kft.-t két ember tulajdonolja: 80 százalékban az övé, 20 százalékban pedig egy egykori középiskolai osztálytársáé. Hangsúlyozta: politikusnak nincs, és nem is volt benne tulajdonrésze.

Elmondta azt is, hogy cége döntően nagyvállalatoknak ad kommunikációs tanácsokat, szerződéseik kevesebb, mint 10 százalékát kötik az önkormányzatokkal vagy politikával összefüggésben.

Giró-Szász András azt megerősítette, hogy cége szerződében áll Esztergom önkormányzatával, az általa készített tanulmány tartalmáról azonban nem közölt részleteket, mint mondta, ennek nyilvánosságra hozatala a város joga.

Hanganyag: Molnár Anikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Giró-Szász András
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást