Koszos raktár, rozsdás gépek - fővárosi piacra termelt az illegális húsüzem

Infostart
2008. április 25. 14:51
A fővárosi piacokra is kerülhetett azokból az egészségre ártalmas húskészítményekből, amelyeket egy illegális üzemben gyártottak Tápiószőlősön. A több tonna élelmiszert egy koszos pincében, rozsdás gépeken dolgozták fel. Poppovics László hozzátette, hogy az engedély nélküli üzem működtetője több millió forintos bírságra számíthat.

Illegálisan működő húsüzemet záratott be a ceglédi főállatorvos. Mint mondta, kiérkezésekor éppen egy üstben főzték az ott dolgozók a hurka alapanyagát, és készítették elő szállításra a füstölt húskészítményeket.

Az ellenőrök több mint 4 tonnányi kolbászt és sertéshúst foglaltak le, amelyeket egy koszos pincében tároltak, és régi, rozsdás eszközökkel dolgoztak fel. Mivel az üzem működtetői a legelemibb higiéniai feltételeket sem tartották be, a termékek ártalmasak lehetnek az egészségre - mondta Poppovics László.

A családi ház melléképületében előállított húskészítmények valószínűleg fővárosi piacokra kerültek.

A tulajdonos nagyjából egy évvel ezelőtt felkereste ugyan a főállatorvost, és érdeklődött az üzemnyitás feltételeiről, az engedélyeket azonban nem kérte ki.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást