Horn: Kisebbségben maradnak a halasztást akarók

Infostart
2008. április 25. 18:30
Kisebbségben maradnak a vasárnapi küldöttgyűlésen azok az SZDSZ-es politikusok, akik azt szeretnék, hogy a párt ne április 30-i, hanem szeptember 1-i hatállyal bontsa fel az MSZP-vel kötött koalíciós szerződést - nyilatkozta az InfoRádiónak Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője.

A küldöttek nagy többsége helyénvalónak véli azt az utat, amin az ügyvivőtestület, a frakció és az országos tanács is végigment - mondta az InfoRádiónak Horn Gábor. A párt ügyvivője megerősítette: valóban érkezett egy javaslat arról, hogy április 30. helyett szeptember 1-vel mondják fel a koalíciós szerződést, ám ezt csak 3 vagy 4 személy írta alá.

Az ügyvivőtestület már készített egy határozattervezetet, és az alapszabálynak megfelelően ezt nyújtja be a küldöttgyűlés elé, amelynek külön eljárásban kell döntenie, ha mást akar elfogadni - nyilatkozta a politikus.

Az aláírók szerint hiányzik az SZDSZ kiforrott politikai stratégiája, ezért tartják elhamarkodottnak az április végi szakítást, de Horn Gábor szerint ezt a helyzetet nem az SZDSZ hozta létre.

Nem a liberális párt lépett ki a koalícióból, mert azt az MSZP mondta fel - mondta az ügyvivő, hozzátéve: a szocialisták nem kívánnak továbbmenni azon az úton, amit az SZDSZ-szel közösen vállaltak, így megszűnt annak a lehetősége, hogy az SZDSZ a koalícióban maradjon.

A liberális párt fővárosi választmánya az esti órákban dönt arról, hogy támogatja-e a kilépést.

Hanganyag: Molnár Anikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást