A szakszervezeteknek nem tetszik a konvergenciaprogram

Infostart
2008. április 25. 18:05
Nem támogatják a szakszervezetek a hónap végén Brüsszelnek benyújtandó aktualizált konvergencia programot - mondta el a munkavállalói oldal szóvivője az Országos Érdekegyeztető Tanács ülése után.

Borsik János az InfoRádióban emlékeztetett: a hat országos konföderáció már a konvergenciaprogram korábbi változatát sem fogata el. Úgy vélte: a kabinet által szerdán elfogadott tervezet súlyosan megterheli a bérből és fizetésből élőket. Kifogásolta azt is, hogy nincs a kormánynak jövőképe az adókkal kapcsolatos változásokkal összefüggésben.

Borsik János szólt arról is, hogy a szakszervezetek kritikusak a kormány Út a munkához programjával szemben is, mert az nem ösztönzi az egyébként folyamatosan csökkenő foglalkoztatottság növekedését.

Korábban Antalffy Gábor, a munkáltatói oldal szóvivője a konvergencia programról készített jelentéssel összefüggésben azt kifogásolta, hogy az az adó és járulék bevételek emeléséről beszél, miközben a kormány a szociális partnerekkel a tételek csökkentéséről egyeztet.

Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára azt mondta: a korábbi adó- és járulékcsökkentési tervek finanszírozásához nem maradt elegendő pénz a magasabb kamat és hozamszint, illetve a MÁV többletigényei miatt.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Borsik János
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást