"Utolsó szó" 110 oldalon: Szabadi Béla

InfoRádió / MTI
2008. április 24. 10:18
Szabadi Béla volt politikai államtitkár az utolsó szó jogára hivatkozva kétórás beszédben tárta gondolatait a Fővárosi Ítélőtábla elé. Felszólalása után Szabadi annak teljes, 110 oldalas szövegét is átadta.

Szabadi Béla volt politikai államtitkár az utolsó szó jogára hivatkozva kétórás beszédben tárta gondolatait a Fővárosi Ítélőtábla elé.

Április 22-én került sor a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium volt politikai államtitkára, országgyűlési képviselő, a Ferencvárosi Torna Club volt elnökhelyettese, jelenleg első rendű vádlott összegző felszólalására.

Az utolsó szó jogára hivatkozva a politikus kétórás beszédében hívta fel a figyelmet: a XXI. században (!) politikai koncepciós pert konstruáltak ellene. Ennek célja személye megsemmisítése és a Kisgazdapárt tönkretétele.

Az eljárást évtizedekkel korábbi módszerekre alapozták. Koholt vádakra, hamis tanúkra, "felkészítésükre", megtörésére, megkínzására, kényszervallatásra. Az alkotmányt és a hatályos törvényeket durván és folyamatosan megsértették, Szabadi szerint vele szemben egyéni jogszolgáltatást alkalmaztak.

Felszólalása után Szabadi annak teljes szövegét átadta a Fővárosi Ítélőtáblának A 110 oldalas, részletesen és alaposan dokumentált, izgalmas anyag árnyalt képet ad a már nyolcadik évébe lépett eljárásról. Az írásos anyag a politikus honlapján olvasható: http://www.szabadibela.hu/