Kismamabérlet és tojások a ruhatárban - berekesztették a fővárosi közgyűlés ülését

Infostart
2008. április 24. 17:41
Berekesztették csütörtök délután a fővárosi közgyűlés ülését, a Turul-szobor ügyének tárgyalásakor ugyanis parázs hangulat alakult ki az ülésteremben. Döntött viszont a közgyűlés arról, hogy szeptember 1-től lesz kismamabérlet, és arról, hogy egyelőre nem kezdődik meg a Schöpf-Merei Kórház végelszámolása.

Szeptember 1-től kismamabérlettel utazhatnak a BKV-n azok a budapestiek, akik igazolják, hogy GYES-t vagy GYET-et kapnak. A kisgyerekes bérlet ára megegyezik a tanuló és nyugdíjas bérletek árával, azaz 3250 forintba kerül majd. A kereszténydemokrata Rétvári Bence javaslatát ellenszavazat nélkül fogadta el a közgyűlés.

A bérletet egy évre lehet kiváltani majd a BKV pénztárainál, személyi igazolvány, lakcímkártya és eredeti igazolás felmutatásával. A bérletet minden évben meg kell újítani. A számítások szerint a 25 ezer jogosult mintegy fele él majd a lehetőséggel, ami mintegy 500 millió forint bevételkiesést eredményez a BKV-nak.

Az ebédszünet után a délutáni ülésszak elején mintegy 30 demonstráló érkezett a Városházához, feltehetőleg a kuruc.info internetes lap felhívására, hogy a XII. kerületi Turul-szobor lebontásáról szóló esetleges döntés ellen tiltakozzon.

A bejáratnál némi vita támadt, ugyanis ez egyik demonstráló állampolgári jogon tojásokat szeretett volna bevinni a terembe, de azt a rendészek nem engedték neki.

A huzavonának azzal lett vége, hogy a férfi leadta tojásait a ruhatárban, így akadálytalanul bemehetett az ülésre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást