Horn: Az SZDSZ az egyik legfontosabb döntése előtt áll

Infostart
2008. április 24. 12:56
Vélhetően a hétvégi szabad demokrata küldöttgyűlés résztvevői is a koalícióból való kilépés mellett voksolnak, így a hétvégén megszülethet a végleges döntés arról, hogy az SZDSZ felmondja az együttműködést a szocialistákkal - mondta a párt ügyvivője. Horn Gábor hozzátette: a szabad demokraták által vezetett tárcák készek arra, hogy a jövő héten átadják a munkát.

Horn Gábor bízik abban, hogy az SZDSZ kilépése a kormánykoalícióból nem jelent előrehozott választásokat, az MSZP pedig másfél-két éven át kormányozhat kisebbségben.

Az SZDSZ szerint a koalíciós megállapodást az MSZP rúgta fel - ismételte meg pártja korábbi álláspontját Horn Gábor. A szabad demokraták ezért nem tehetnek mást, mint hogy kilépnek a koalícióból, és vélhetően a küldöttgyűlés is így dönt majd a hétvégén.

Mint mondta, ez a párt történetének harmadik legfontosabb döntése lesz, a pártalapítás és az 1994-es koalíciókötés után.

Horn Gábor szerint az MSZP megijedt saját árnyékától és a szükségszerű népszerűségvesztéstől. Hozzátette: az SZDSZ-es politikusok által vezetett tárcák készek arra, hogy május 1-jén átadják a munkát. Az ügyvivő szerint még korai arra válaszolni, hogy tárgyalnak-e majd az MSZP-vel a további együttműködésről, mert a frakciójának egyelőre az új, ellenzéki szerephez kell hozzászoknia.

A hétvégére összehívott küldöttgyűlés dönt majd a rendkívüli tisztújításról is, amihez módosítani kell majd a párt alapszabályát.

Hanganyag: Molnár Anikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást