Budafok: világraszóló víztorony épült

InfoRádió / MTI
2008. április 24. 07:05
Elkészült a Budafoki Víztorony. A Fővárosi Vízművek tájékoztatása szerint hasonló beruházás több mint 30 éve nem volt, és a megvalósítás során kiemelt figyelmet fordítottak a természeti értékek védelmére. A 3 ezer köbméteres víztorony világszinten is egyedülálló módon aszimmetrikus szerkezetű.

Elkészült a Budafoki Víztorony. A Fővárosi Vízművek tájékoztatása szerint hasonló beruházás több mint 30 éve nem volt, és a megvalósítás során kiemelt figyelmet fordítottak a természeti értékek védelmére.

A 3 ezer köbméteres víztorony világszinten is egyedülálló módon aszimmetrikus szerkezetű.

Lévai Zsuzsanna kommunikációs osztályvezeto közölte: a létesítmény megépítését a környék földrajzi adottságai tették szükségessé, Budafok ugyanis olyan magaslaton található, melynek zavartalan vízellátása csak egy megfelelo tároló segítségével biztosítható.

Emlékeztetett arra, hogy évek óta egyre többen költöznek a környékre, és a közeljövőben a lakosság számának további jelentős emelkedése várható, így a vízigény is folyamatosan emelkedik. Az új budafoki víztoronynak köszönhetően hosszú távon is biztosítható az egyenletes vízszolgáltatás a Nagytétényi-fennsíkon.