"Budapesten egy arab emír is jogosult lehet szociális bérlakásra"

Infostart
2008. április 23. 17:19
A terézvárosi önkormányzat gazdasági bizottsága megvizsgálja, Batiz András korábbi kormányszóvivő miként juthatott szociális bérlakáshoz a kerületben az Andrássy úton. Hegedűs Károly alpolgármester elmondta: a jogszabályok szerint rendben van az ügy, ha egy arab emír cseréli el a lakását úgy, mint Batiz András, akkor neki is járt volna szociális kedvezmény.

A szerződést 2001-ben kötötték meg, amikor a kerületben jobboldali önkormányzat működött. A lakáshoz csere révén jutott hozzá Batiz András - mondta az InfoRádiónak Hegedűs Károly, aki hangsúlyozta: az akkor érvényes lakástörvény kifejezetten tiltotta, hogy a csere után a bérleti szerződés feltételeit megváltoztassák.

Ez az alpolgármester szerint azt jelenti, hogy ha 2006. március 31-e előtt kötött volna lakáscsere szerződést akár egy arab emír, az ő bérleti díját sem lehetett volna megemelni.

Utólag természetesen lehet a bérleti díjon módosítani, az önkormányzat már hozott is olyan döntést, amelynek értelmében folyamatosan felülvizsgálják, hogy a háromfajta bérleti díj közül ki melyikre jogosult.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást