A Közép-Európa-rali versenyzőit sem kímélik a traffipaxoló rendőrök

Infostart
2008. április 23. 15:43
A Közép-Európai-rali összekötő szakaszain a versenyautók vezetőinek is be kell tartaniuk a KRESZ szabályait, amit a Veszprém megyei rendőrök traffipaxszal ellenőriznek majd - mondta az InfoRádiónak a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Dániel-Tóth Zoltán hozzátette: a megengedett sebességnél gyorsabban hajtó versenyzőket félreállítják és megbüntetik.

A Közép-Európa-rali Veszprém környéki szakaszainak biztosításában 120 rendőr vesz részt, több egyenruhás pedig azért áll készenlétben, hogy a helyszínre siessen, ha netán baleset történik vagy hatósági intézkedésre van szükség - tájékoztatta az InfoRádiót a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dániel-Tóth Zoltán közölte: a rendőrök a versenyzők sebességét is traffipaxokkal mérik majd a közúti, összekötő szakaszokon, ahol a mezőny tagjainak is be kell tartaniuk a KRESZ előírásait.

A versenyzőket, ha túllépik a legnagyobb megengedett sebességet, a rendőrök ugyanúgy megállíthatják és -büntethetik, ahogyan bármelyik más közlekedőt - tette hozzá a szóvivő.

Dániel-Tóth Zoltán elmondta: a versenyszabályzat az indulók számára előírja a közlekedési szabályok betartását, és éppen a rendezők kérése volt, hogy a rendőrség használja a traffipaxokat.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást