A rektoroknak tetszik a költségtérítési javaslat

Infostart
2008. április 22. 17:35
További vitára alkalmasnak tartja a hallgatói költségtérítésről szóló javaslatot a Magyar Rektori Konferencia. Az elképzelés legfontosabb részei, hogy legyen teljes átjárhatóság az államilag finanszírozott és a költségtérítéses helyek között, emellett a hallgató teljesítménye alapján differenciálják a fizetendő összeget.

A döntés után az oktatási miniszter ismét megerősítette, hogy Magyarországon belátható időn belül - a népszavazás eredménye alapján - nem lehet bevezetni tandíjat.

Hiller István hangsúlyozta: a tárca nyitott minden előterjesztésre, ami segíti a felsőoktatásban a minőségi változást. Hozzátette: a rektori konferencia anyagát javaslatnak tekinti, amit a jövő szerdára összehívandó Felsőoktatási Kerekasztalnak kell megvitatnia.

A tanácskozáson részt vett a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke is, aki úgy vélte: a javaslat eredményeként sokkal kevesebb embert képeznének sokkal drágábban. Miskolczi Norbert hozzátette: nem kizárt, hogy ismét tüntetéseket szerveznek a diákok.