Vizitdíj-kompenzáció: vannak alternatívák

Infostart
2008. április 21. 19:50
Kedden folytatódnak a tárgyalások a vizitdíj-kompenzációról a Magyar Orvosok Szövetsége és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár között. Gyenes Géza, az orvosszervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: a kieső bevétel pótlására új megoldást talált.

Még nincs megegyezés a szakmai szervezetek és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár között a vizitdíjbevétel pótlásáról, megoldási lehetőségek azonban már vannak; az OEP most végzi az ezekkel kapcsolatos számításokat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke.

Gyenes Géza hozzátette: egyetértés van abban, hogy a vizitdíj eltörlése miatt kiesett összeget pótolni kell, mert az korábban szerves része volt minden orvos költségvetésének.

A Magyar Orvosok Szövetségének elnöke közölte: a kompenzációt az egészségbiztosítási alapon belül is meg lehet oldani, de nem a megtervezett költségvetés összegéből, hiszen ebben az esetben az egyik ágazat a másiktól venne el.

Az alapba, a "potyautasok" felderítése következtében, már olyanok is fizetnek járulékot, akik eddig nem; az ő, nem tervezett befizetéseikből lehetne pótolni a kiesett vizitdíj-bevételeket - fűzte hozzá Gyenes Géza.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást