Fizetős lesz az M0-s?

Infostart
2008. április 21. 13:41
Ne legyen fizetős az M0-s körgyűrű - ezt kéri a főváros vezetése a gazdasági minisztériumtól. Nyáry Krisztián, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója elmondta, hogy Budapest vezetése levélben fordul a gazdasági minisztériumhoz, hogy álljon el a körgyűrű fizetőssé tételének tervétől, amely a tehergépkocsikra vonatkozna.

A főpolgármesteri hivatal kommunikációs osztályvezetője az InfoRádióban elmondta: a gazdasági tárca útdíjat szedne az M0-s körgyűrűn a tehergépjárművek vezetőitől, a főváros azonban ezt meg akarja akadályozni.

Nyáry Krisztián hozzátette, hogy jelenleg ugyan nem lenne számottevő a változás, hiszen az autópálya-matrica használható lenne az M0-áson is, de abban a pillanatban, ahogy bevezetnék a kilométer-arányos díjat, minden teherautó az amúgy is megterhelt fővároson keresztül hajtana át.

A kabinet támogatta, hogy 2011-12 környékén bevezessék Budapesten a személygépkocsikra is az útdíjat. A zónahatár a Hungária körút vagy a Nagykörút lehet.

A főváros kezdeményezi, hogy a gazdasági minisztérium teremtse meg a törvényi feltételeit annak, hogy a főváros szedhessen behajtási díjat. A regionális közigazgatási hivatal legutóbbi észrevétele szerint ez most nem lehetséges.

Szerző: Tenczer Gábor