Mégsem lesz zárt ülés Kósa interpellációja miatt

InfoRádió / MTI
2008. április 18. 14:27
Mégsem kell zárt ülést elrendelnie az Országgyűlésnek a fideszes Kósa Lajos interpellációja miatt, mert Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter feloldotta ügyben érintett kormányhatározatok minősítését.

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter az MTI-nek pénteken elmondta: azért döntött a titkosítás feloldásáról, mert az ellenzéki politikus erről szóló interpellációja kapcsán tett felvetésének semmilyen igazságalapja nincs.

Hozzátette: az 1998-ben született, másodszor módosított kormányrendelet azoknak az intézményeknek, szervezeteknek és cégeknek a körét tartalmazza, amelyek nemzetbiztonsági védelem alatt állnak.

A rendelet mostani módosításával olyan önkormányzatok és önkormányzati intézmények kerültek ebbe a körbe, amelyek támadásoknak, visszaéléseknek lehetnek kitéve az uniós források kiírása, vagy felhasználása miatt.

Szilvásy György hangsúlyozta, a nemzetbiztonsági védelem együttműködésen alapul és többletfeladatokat jelöl ki a Nemzetbiztonsági Hivatal számára, de többletjogokat nem ad

Így sem Kósa Lajos interpellációja, sem pedig az arra adandó válasz nem tartalmaz minősített adatot, vagyis nincs akadálya, hogy az interpelláció az Országgyűlés nyílt, plenáris ülésén elhangozzon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szilvásy György
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást