Kósa: A szocialisták zsarolásra készülnek

Infostart
2008. április 18. 13:38
Kósa Lajos fideszes politikus azt állítja: a szocialisták arra készülnek, hogy olyan adatokat gyűjtsenek az ellenzéki politikusokról, amelyekkel zsarolhatja őket. Szerinte a kisebbségi kormányzásra készülő párt így akarja biztosítani a későbbiekben a parlamenti többséget. Mint mondta, okiratokkal tudja bizonyítani, hogy egy márciusban elfogadott kormányhatározat szerint külön bírói engedély nélkül lehet lehallgatni a politikai elit tagjait.

Kósa Lajos fideszes politikus szerint a kormány olyan határozatot fogadott el még márciusban, amely nem köti bírói engedélyhez a önkormányzatok, fővárosi és megyei védelmi bizottságok, valamint regionális területfejlesztési tanácsok képviselőinek lehallgatását.

Az ellenzéki képviselő az ügyben hétfőn interpellálni fog a parlamentben, de még nem tudni, hogy beszéde nyilvános lesz-e. Mint ahogy azt Debrecen polgármestere az InfoRádióban elmondta, az ügy államtitkot is érinthet.

Szerinte az MSZP így készül fel a kisebbségi kormányzásra. "Olyan információkat akarnak alkotmányellenesen beszerezni, amellyel zsarolni tudják a politikai elitet" - mondta. Az információk beszerzése azonban alkotmányellenes - tette hozzá a politikus.

Arra nem tudott válaszolni, hogy a lehetőséggel éltek-e már a titkosszolgálati szervek.

Hanganyag: Molnár Anikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást