Felújítás miatt lezárták az északi vasúti összekötő hidat

Infostart
2008. április 18. 15:45
Éppen a BKV dolgozóinak sztrájkja alatt zárták le az északi vasúti összekötő hidat, amelyen sok gyalogos és kerékpáros kel át nap mint nap. Sinkó Péter, a híd felújítását végző Hídépítő Zrt. mérnöke mindezt azzal magyarázta, hogy a munka megkezdésére még azelőtt kaptak engedélyt, hogy a BKV dolgozói meghirdették volna a sztrájkot.

Idén végzik az északi vasúti összekötő híd rekonstrukciós munkáit. A felújítás egyik része, hogy provizóriumot építenek be a híd mindkét hídfőjébe - mondta az InfoRádiónak a híd felújítását végző Hídépítő Zrt. mérnöke.

Sinkó Péter közölte: a vágányzári kérelmet két hónappal korábban benyújtották a MÁV-hoz, és másfél hónapja meg is kapták, vagyis a lezárás időpontja már régóta ismert volt.

Kifejtette: táblákat helyeztek ki a hídra, amelyeken jelezték, hogy április 18-tól a gyalogos forgalom elől lezárják a hidat, és azt is, hogy milyen módon tudnak átkelni az egyik oldalról a másikra. A mérnök elmondta, hogy vonattal Aquincum felső állomásról lehet az újpesti oldalra átkelni.

A gyalogos járda november 10-ig lesz lezárva. Amikor pedig új acélszerkezetet helyeznek a hídra, június és szeptember közepe között, kishajó fogja szállítani az utasokat - tette hozzá.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást