BKV-sztrájk: "95 százalékos a támogatottság"

Infostart
2008. április 18. 19:07
Néhány villamos kivételével egy jármű sem indult el a BKV mai sztrájkja miatt, mondta Nemes Gábor, a BKV-nál működő sztrájkbizottság egyik szóvivője. Hozzátette, véleményük szerint biztonsági kockázatott jelentett az, hogy olyanok vezették a villamosokat, akik nem napi gyakorlattal rendelkező járművezetők.

A támogatottságunk 95 százalék felettinek tekinthető - mondta el az InfoRádiónak Nemes Gábor. Ez azt jelenti, hogy egyetlen autóbusz, trolibusz, metró- és a HÉV-szerelvény sem ment a sztrájk idején. Csak néhány villamos jár - tette hozzá.

Ez utóbbit a szóvivő nagyfokú felelőtlenségnek nevezte, mert olyan villamosvezetők dolgoztak délelőtt, akik nem elég gyakorlottak, hanem más munkaterületen dolgoznak.

Arra a felvetésre, hogy Demszky Gábor korábban oka-fogyottnak nevezte a sztrájkot, Nemes Gábor azt válaszolta: nem tudja, miről beszél a főpolgármester, hiszen a főváros nem is tett semmilyen javaslatot, hiszen az önkormányzat is elismerte, hogy nem képes megteremteni a BKV pénzügyi stabilitását.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást