Sztrájkösszefogás: Ellentmondásosak Gaskó nyilatkozatai

Infostart
2008. április 17. 10:12
Ellentmondásos nyilatkozatokat adott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke arról, hogy eleget tesznek-e a BKV szakszervezetek kérésének, és nem tartanak munkabeszüntetést holnap. Gaskó István kedden még úgy nyilatkozott az InfoRádiónak, hogy a BKV-nál működő szakszervezetek arra kérték a vasutasokat, hogy ne egy napon sztrájkoljanak. Ehhez képest ma tagadta, hogy érkezett hozzájuk ilyen kérés.

Ma délután ül össze a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkbizottsága, hogy döntsön: holnap - a BKV sztrájk mellett - megáll-e a vasúti közlekedés is.

Gaskó István keddi interjújában úgy fogalmazott: kevés esély van arra, hogy pénteken folytassák a felfüggesztett vasutassztrájkot. Ezt akkor a BKV-nál működő szakszervezetek kérésével indokolta.

"Olyan kommunikáció jött a BKV-s szakszervezetek némelyikétől, amely talán az egyidejű sztrájkot nem támogatja, és számunkra ez elegendő. Néhány BKV-s szakszervezet azt gondolja, hogy ez nem szerencsés. Természetesen erővel nem fogunk össze senkivel" - jelentette ki az InfoRádiónak.

Majd ma reggel a VDSZSZ elnöke ugyancsak az InfoRádiónak adott nyilatkozatában viszont már arról beszélt: ugyannyi egy pénteki sztrájk esélye, mint egy bármely más napra tervezett munkabeszüntetésé.

Azt ellenben tagadta, hogy a BKV-nál működő szakszervezetek kérték a közös sztrájk elkerülését. "Hozzánk nem érkezett ilyen kérés, de természetesen az, hogy nincs együttműködés a BKV-nál működő szakszervezetek és a VDSZSZ között, természetesen azt jelenti, hogy szándékosan nem fogunk rászervezni a pénteki sztrájknapra" - hangsúlyozta.

A VDSZSZ elnöke hozzátette: a ma délutáni sztrájbizottsági ülésen döntenek arról, hogy holnap lesz-e vasutassztrájk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást