Még este is tárgyalnak a sztrájk elkerüléséről

Infostart
2008. április 17. 17:00
Garanciát vállalt a BKV gazdasági problémáját megoldó terv kidolgozására Hagyó Miklós szocialista és Ikvai-Szabó Imre szabad demokrata főpolgármester-helyettes. A BKV vezetése az új fejlemény hatására este hat órától ismét tárgyalásokat kezdeményez; a vállalatnál működő szakszervezetek sztrájkbizottsága közölte: részt vesznek az egyeztetésen.

Az érdekképviseletek korábban úgy döntött, hogy megtartja a holnapra meghirdetett sztrájkot, mert szerintük BKV nem adott garanciát követeléseik teljesítésére.

A közlekedési vállalat legutóbbi megállapodás-tervezetében az szerepelt, hogy a cég egyeztetést kezdene a szakszervezetekkel a paraméterkönyv új változatáról, és bevonnák az érdekképviseleteket a BKV hosszú távú finanszírozásáról a főváros és a kormány képviselőivel tervezett tárgyalásokba. A társaság emellett lemond a decemberben bejelentett csoportos létszámcsökkentésről is.

A cég vezetése cserébe a holnapi, egész napos sztrájk lemondását kérte a szakszervezetektől, valamint, hogy augusztus végéig ne hirdessenek újabb munkabeszüntetést.

Ha lesz pénteken BKV-sztrájk, akkor üzemkezdettől üzemzárásig nem közlekednek a járművek, így a munkabeszüntetés az éjszakai járatokat nem érinti. Napközben az alvállalkozók által üzemeltetett járművek közlekednek, a Volánbusz pedig elfogadja a BKV-bérleteket.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nemes Gábor, a sztrájkbizottság egyik szóvivõje a tárgyalásról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást