Fidesz: elfogadhatatlan a miniszterelnöki protokollkeret emelése

InfoRádió / MTI
2008. április 17. 11:25
A Fidesz elfogadhatatlannak és arcátlannak tartja, hogy a kormány saját hatáskörben 450 millió forinttal megnövelte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök protokollkeretét - mondta Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

"Elfogadhatatlan, arcátlan, felháborító" - így jellemezte a döntést a fideszes politikus, aki szerint ez az eset is jól mutatja, hogy ennek a kormánynak csak a saját hatalma és a saját luxusa a fontos, az emberek nem számítanak.

Az ország jelenlegi helyzetében nem engedhetné meg magának a miniszterelnök és a kormány - ha lenne még benne demokratikus elköteleződés - hogy 450 millióval megnövelje a kormányfő protokollkeretét - tette hozzá.

A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: miközben a kormány azt hazudja, hogy nincs pénz az egészségügyre és az oktatásra, addig százmilliókról tud egyszerre, saját hatáskörben, könnyedén dönteni.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a népszavazás éjszakáján Gyurcsány Ferenc azt mondta: a költségvetésnek nem áll módjában, a kormánynak pedig nem áll szándékában pótolni az oktatatásból és az egészségügyből korábban elvett forrásokat.

A Fidesz szóvivője felidézte, hogy a kormány a megszorító intézkedések miatt is úgy próbált megértést kérni, hogy azt mondta, az állam magán kezdi a spórolást. "A kormány erőfeszítéseit most mindössze az köti le, hogy mindenáron ragaszkodjon a hatalomhoz, még ebben az időszakban is 100 milliókat préseljen ki saját luxusára, ahelyett, hogy az ország válságára keresnék a megoldásokat" - fogalmazott.