Éger: Jelentős előrelépés történt

Infostart
2008. április 16. 18:21
Jelentős előrelépés történt a háziorvosok finanszírozásának kérdéseiben - mondta a Magyar Orvosi Kamara elnöke, miután egyeztetett az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójával. Székely Tamás a kormányfő megbízottjaként tárgyal a kérdésről.

Egy nap alatt sokkal többet haladtak a tárgyalások, mint az elmúlt több mint egy hónapban - összegezte a Magyar Orvosi Kamara elnöke a kormánymegbízottal folytatott szerdai egyeztetését.

Éger István az InfoRádióban elmondta: már nem kérdőjelezi meg a kabinet, hogy szükség van a háziorvosok kieső bevételeinek pótlására; ehelyett a megoldási lehetőségekről, technikai kérdésekről és a szükséges hatástanulmányok elkészítéséről tárgyaltak.

A szervezet elnöke közölte: valószínűleg nem kell tömegesen szerződést bontaniuk a háziorvosoknak. Hozzátette: a következő egyeztetést pénteken tartják.

Gyurcsány Ferenc kormányfő kedden döntött a szakmai egyeztetések haladéktalan megkezdéséről, amivel Horváth Ágnes egészségügyi miniszter helyett az OEP főigazgatóját bízta meg.

Korábban az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének nagygyűlése a háziorvosi szerződések felbontásáról határozott, amennyiben 30 napon belül nem kezdődik érdemi tárgyalás a praxisok finanszírozásáról.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást