Viharok után kora nyári meleg

Infostart
2008. április 15. 14:41
Szerdán hűvösebb időre, a Dunántúlon, illetve Budapesten és környékén viharos szélre kell számítani. Nadrai Attila, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádiónak elmondta: a lehűlés átmeneti lesz, hétvégére ismét kirándulóidő várható.

Egy ciklon hatására szerdán néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, drasztikus lehűlésre azonban nem kell számítani. A csúcsérték 10 és 15 Celsius-fok között alakul, ez csak néhány fokkal marad el a sokévi átlagtól - tájékoztatta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Az északi, északnyugati szél az ország nagy részén viharos lesz, a legerősebb széllökésekre - amelyek elérik majd az óránkénti 60-70 kilométeres sebességet is - a Dunántúlon, valamint az ország középső területein, a fővárosban és környékén kell számítani - tette hozzá Nadrai Attila.

A meteorológus közölte: csütörtöktől ismét erősödik a nappali felmelegedés, a csúcshőmérséklet a hétvégén már a 20 fokot is meghaladhatja, szinte kora nyári lesz az idő.

Emellett megmarad az időjárás változékony jellege: záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de napsütésben is lesz részünk, különösen csütörtökön és vasárnap - jegyezte meg az OMSZ munkatársa.

Nadrai Attila szerint a változékonyság igazolja, hogy az április szeszélyes, ilyenkor órák alatt is teljesen megváltozhat az időjárás.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást