Sztrájk: továbbra sincs megállapodás a BKV-nál

Infostart
2008. április 15. 11:39
Ezúttal sem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezetek között az érdekképviseletek követeléseiről és az elégséges szolgáltatás mértékéről.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság egyik szóvivője az InfoRádióban azt mondta: legkésőbb holnap éjfélig tudják folytatni az egyeztetést, mivel egy esetleges pénteki, egész napos munkabeszüntetésre már csütörtökön meg kell kezdeni a felkészülést.

Gulyás Attila, a sztrájkbizottság másik szóvivője szerint a közlekedési társaság és a főváros vezetése nem törekszik a megegyezésre, inkább az a céljuk, hogy a közvéleményt a szakszervezetek ellen hangolják.

Az érdekképviseletek azt kérik, hogy vonják vissza a járatritkítási tervezetet, és közösen dolgozzanak ki egy új elképzelést. A főváros vezetése hétfőn arra kérte a Volán-társaságokat, hogy a BKV-sztrájk idején legalább a fő vonalakon biztosítani lehessen a tömegközlekedést.

A Volán Egyesülés vezérigazgatója úgy vélte: a társaságoknak nincs elég szabad kapacitásuk, emellett nehezen elképzelhető, hogy útvonalismerettel nem rendelkező járművezetők vigyék az utasokat. Saslics Elemér hozzátette: a főváros körzetében, a Volán és a BKV közös útvonalain létrejöhet együttműködés.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást