Orbán: Zűrzavar, káosz, fejetlenség uralkodik

Infostart
2008. április 15. 11:25
A Fidesz elnöke szerint bár jó hír, hogy valószínűleg nem lesz magántőke az egészségbiztosításban, de új egészségpolitikára van szükség. Orbán Viktor az InfoRádiónak azt mondta: a civileknek kell megvívniuk azt a vitát, hogy az őszre tervezett - az egészségbiztosítás jövőjéről szóló - népszavazás mire kötelez, és mire nem.

A Fidesz elnöke kijelentette: jó hír, hogy nem kótyavetyélik el azt a lehetőséget, amelyet a magyar egészségügy még mindig magában rejt; a magántőke bevonása katasztrofális következményekkel járt volna.

Ugyanakkor önmagában az a tény, hogy az egészségbiztosításba nem vonják be a magántőkét, még nem oldja meg a problémákat, hiszen jelenleg az egészségügyben zűrzavar, káosz, fejetlenség uralkodik - fejtette ki Orbán Viktor.

A volt miniszterelnök hozzátette: szükség van egy új egészségpolitikára, és csak akkor lehetnek elégedettek, ha ezt bevezetik, ennek előfeltétele egy jelentős politikai fordulat.

Az egészségpénztárakba történő magántőke-bevonás ellen kezdeményezett népszavazással összefüggésben a politikus azt mondta: ezt a harcot nem vívhatja meg a Fidesz a civilek helyett, de természetes, hogy egy demokratikus párt támogatja, hogy a döntést az emberek hozzák meg.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást