Nem szökött meg, csak rosszul lett az őrizetbe vett cégvezető

Infostart
2008. április 15. 15:12
Meg akart szökni a MÁV Általános Biztosító Egyesület elnöke, miután őrizetbe vették a vámosok - hangzott el a közszolgálati televízió egyik műsorában. A biztosító elnökének védője cáfolta mindezt. A vám és pénzügyőrség belső vizsgálatot indított.

Nem akart megszökni Kiss Bálint, a MÁV Általános Biztosító Egyesület elnöke - mondta az InfoRádiónak az ügyvéd. A Magyar Televízió műsora szerint Kiss Bálint, miután őrizetbe vették a vámnyomozók, rosszul lett, ezért mentőt hívtak hozzá.

A mentősök először az Uzsoki, majd végül az Erzsébet kórházba szállították. Innen tűnt el az egyesület elnöke, majd két és fél óra elteltével megkerült - azt követően, hogy ügyvédje beszélt vele.

Zamecsnik Péter ügyvédi titoktartása hivatkozva nem beszélhetett a történtekről, csupán annyit mondott: ügyfele nem akart megszökni.

Az egyelőre nem világos, hogy az őrizetbe vett Kiss Bálintot miért hagyták őrizetlenül a nyomozók. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint ilyen eseteknél kötelező, hogy a gyanúsítottat hivatalos személy kísérje.

Győrfi Pál hozzátette: bár panasz nem érkezett, azért az ügyet kivizsgálták, de a mentősök nem hibáztak.

Megkerestük a vám és pénzügyőrség szóvivőjét is, de az eset után belső vizsgálatot indítottak, ezért annak részleteiről egyelőre nem kívántak nyilatkozni. Sipos Jenő annyit mondott: feljelentést tettek a rendőrségen.

Az egyesületnél négy embert vettek őrizetbe a nyomozók egymilliárdos sikkasztási ügy miatt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kálló Izabella összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást