Kóka: Gyurcsány szüntette meg az SZDSZ mozgásterét

Infostart
2008. április 12. 14:46
Az SZDSZ elnöke szerint Magyarország lemarad a gazdasági növekedésben az egykulcsos adórendszer bevezetése nélkül. Kóka János az adóreform fontosságáról azután beszélt, hogy az elmúlt napokban gazdasági kérdésekről egyeztetett a román, az észt és a finn miniszterelnökkel és gazdasági szakemberekkel.

Az SZDSZ elnöke román, észt és finn magas rangú politikusok társaságában arra kereste a választ arra, hogy Magyarország miért marad le Európától és a régiótól.

Kóka János szerint nemzeti sporttá vált Magyarországon az adócsalás, a kiutat az adóreform jelentheti, ezt erősítették meg a külföldi tapasztalatai is.

Az április 27-i rendkívüli küldöttgyűlésről szólva a liberális politikus azt mondta: nem hiszi, hogy ott a koalícióból való kilépésről más döntés születhet, mint amilyet már korábban az SZDSZ testületei meghoztak.

A korábbi gazdasági miniszter hozzátette: az SZDSZ nehéz és felelős döntést hozott a koalícióból való kilépéssel, de azzal, hogy Gyurcsány Ferenc kihátrált a reformok mögül, a liberálisok mozgásterét lényegében nullára szűkítette le a kormányon belül.

A pártelnök cáfolta, hogy kétoldalú egyeztetések lennének az MSZP és az SZDSZ között, ugyanakkor hozzátette: szívesen fogadják a szocialisták javaslatait, amelyeket támogatnak, ha azok az ország megerősödését eredményezik.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást