Rosszul járhatnak a kispártok a Fidesz pálfordulásával

Infostart
2008. április 11. 08:57
Hosszú vita után újraszabályozhatják a kampányfinanszírozást, de ezzel a kispártok járhatnak rosszul - számol be a HVG. Hetilapszemle.

A HVG azt írja, körvonalazódik az egyezség a párt- és kampányfinanszírozásáról. Az egyetértést az tette lehetővé, hogy a Fidesz - felhagyva eddigi álláspontjával, módosított formában ugyan, de - támogatta a Puch László és Tóbiás József nevével fémjelzett szocialista javaslatot.

Ennek az volt az oka, hogy az Alkotmánybíróság nem támogatta az ellenzéki párt egyik népszavazási kérdését, amely betiltotta volna a politikai reklámokat. A hetilap szerint az átláthatóbb párt- és kampányfinanszírozás érdekében tett erőfeszítések vesztesei a kispártok. A javaslatról bővebben olvashat a HVG eheti számában.

A Figyelő szerint gyanús módon gyűjtenek adatokat rákbetegekről - ingyen Avemar tápszerért cserébe. A Magyar Rákellenes Liga a Biromedicina Zrt.-től minden évben, adományként, térítésmentesen kap bizonyos mennyiségű Avemart, és azt szétosztja a nála jelentkező rászorulók között.

A betegnek vagy egy éven belüli kórházi zárójelentést, vagy kemo- illetve sugárterápiás ambuláns lappal kell igazolnia a betegségét. A hetilap úgy véli, a zárójelentésekből a gyártó akár a terméket szedő betegek személyes és egészségügyi adatait tartalmazó adatbázist is építhet. A Figyelő szerint a szakértők véleménye megoszlik arról, hogy hasznos-e egy ilyen adatbázis. Részletek a Figyelőben.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást