Dávid Ibolya: "Ennyit az SZDSZ bátorságáról"

Infostart
2008. április 7. 16:18
Kisebb szóváltás alakult ki az Országgyűlésben Dávid Ibolya és Kuncze Gábor között. Az MDF elnöke először kétségbe vonta az SZDSZ bátorságát, majd nehezményezte, hogy Kuncze Gábor a kormányülésekrűl készített jegyzeteinek nyilvánosságra hozásával fenyegetőzik. A liberális politikus azt válaszolta, hogy nem helyes, ha bűnbaknak állítják be a pártját.

Rossz színjáték rossz színészekkel - Dávid Ibolya szerint ez a koalíciós válság. Az MDF elnöke az Országgyűlésben napirend előtt mondott beszédében emlékeztetett arra, hogy a liberális politikusok korábban arról beszéltek, nem engedik összeomlani a kormányt, nem akarnak előrehozott választást, illetve fontosnak tartják, hogy az SZDSZ által delegált felügyelő bizottsági és igazgatótanácsi tagok a helyükön maradhassanak.

"Ennyit az SZDSZ bátorságáról" - fogalmazott Dávid Ibolya, aki szerint Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke fenyegetőzik akkor, amikor a kormányülésekről készített jegyzeteinek nyilvánosságra hozását emlegeti.

Az MDF elnöke felszólította a kormányt, hogy a szabad demokrata miniszterek által vezetett tárcák átadása a nyilvánosság előtt történjen meg.

Kuncze Gábor szerint nem helyes, ha valakik az SZDSZ-t akarják bűnbaknak kikiáltani. A liberális politikus sem volt kíméletesebb Dávid Ibolyával, mint a pártelnök vele; válaszában arra utalt, hogy az MDF vezetője az Orbán-kormány igazságügyi minisztere volt.

"Nem kedvelem, ha valakinek akkor jön meg az esze, amikor különösebb tétje nincs, és akkor nem használja, amikor kellene" - fogalmazott Kuncze Gábor. A politikus hozzátette: tudja, mit kell mondania, és nem mások által megírt beszédeket szokott felolvasni.

Dávid Ibolya szeretett volna válaszolni Kuncze Gábornak, Szili Katalin házelnök azonban a házszabályra hivatkozva nem adta meg neki a szót.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást