Javaslat a parkolódíjak átmeneti eltörléséről

InfoRádió / MTI
2008. április 6. 20:50
A parkolódíjak átmeneti eltörlését, valamint a buszsávok és villamossínek autósok általi használatának engedélyezését kéri az Emberibb Parkolásért Mozgalom, amely a hétfőre hirdetett BKV-sztrájk kapcsán fogalmazta meg ajánlásait.

A társaság a Demszky Gábornak címzett nyílt levelében az áll: mind a fővárosi tömegközlekedési dolgozók, mind a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) munkabeszüntetési akciójával szolidárisak.

A budapesti közlekedés segítése érdekében a szervezet azt kéri, hogy hétfőn a fővárosban közterületi parkolásért díjat ne számítsanak fel.

Ajánlásaik között szerepel, hogy a személyautók és a személyszállítást végző gépjárművek számára engedélyezzék az autóbusz forgalmi sávokban, és - ahol az fizikailag lehetséges - a villamossíneken való haladást.

A gépjárművek vezetőit pedig arra kérik, hogy a közlekedési lehetőség nélkül maradt utazókat vegyék fel autóikba, esetleg kisebb kitérőt is vállaljanak az érdekükben.

A Demszky Gábor főpolgármesternek és a közlekedőkhöz címzett levelet mások mellett Apáthy István, a mozgalom elnöke, valamint a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete jegyzi.