Szeptembertől szigorítaná a kormány a fogyasztóvédelmi törvényt

Infostart
2008. április 2. 17:47
Szeptembertől szigorítaná a kormány a fogyasztóvédelmi törvényt - jelentette be Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter a kormányülés után.

Négy ponton változtatják meg a kormány által elfogadott javaslatcsomag alapján a fogyasztóvédelmi törvényt - mondta Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

A fogyasztók tájékoztatása érdekében bővül azon esetek köre, amelyekben jogorvoslat nélkül közzé kell tenni a hatóság honlapján a szankcionált, vagy elmarasztalt cég adatait.

Az anyagi jellegű bírságok helyébe úgynevezett fogyasztóvédelmi bírság lép, és a hatóságnak lehetősége lesz bizonyos esetekben az üzletek ideiglenes bezárására.

Az írásbeli panaszokat a cégek kötelesek lesznek 30 napon belül megválaszolni, és a jövőben fokozott védelemben részesülnek a gyermekek és a fiatalkorúak - tette hozzá Lamperth Mónika. SB A jövoben a fiatalkorú személyek mint fogyasztók, kiemelt fogyasztói körként kerülnek definiálásra. Ezek a változtatások a tervek szerint szeptember 1-től lépnek hatályba.

Emellett Lamperth Mónika beszélt arról is, hogy június 30-áig összeül a fogyasztóvédelmi tanács. A három oldalú - a kormányzati, a fogyasztói és vállalkozói érdekek egyeztetésére összehívott - fórumnak véleményezési és javaslattételi joga lesz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást