Majtényi: "Az ORTT rendkívül nagy hatalommal rendelkezik"

Infostart
2008. április 1. 21:30
Az Országos Rádió és Televízió Testület hétfőn megválasztott, új elnöke szerint mihamarabb új médiatörvényre van szükség a digitális átállás miatt. Majtényi László az InfoRádiónak azt mondta: adatvédelmi ombudsmani múltját ORTT-elnökként is hasznosítani akarja.

Nem idegen terület számomra a média: az elmúlt évtizedekben olyan alkotmányos jogok művelője voltam, amelyek a legközelebbi kapcsolatban vannak a média jogi szabályozásával - mondta az InfoRádiónak az Országos Rádió és Televízió Testület új elnöke.

Majtényi László, aki korábban adatvédelmi ombudsman, valamint az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke volt, hozzátette: szakterületeinek - a személyiségi jog és az információszabadság témakörének - nagyon fontos szerepe van a médiaszabályozásban, így hasznosítja korábbi tevékenysége tapasztalatait új munkakörében is.

Az ORTT új elnöke szerint a testületet új helyzet elé állítja a digitális átállás, hiszen változnak a szabályozás indokai és filozófiája is.

Új médiatörvényre van szükség - hangsúlyozta Majtényi László, majd az ORTT-ről szólva hozzátette: a szervezetben, bár rendkívül rossz a híre, jelentős jogállami potenciál rejlik, és rendkívül nagy hatalommal rendelkezik.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást