Navracsics: a koalíció alkalmatlan a kormányzásra

InfoRádió / MTI
2008. március 31. 14:40
A Fidesz szerint a kormánykoalíció alkalmatlan az ország helyzetének stabilizálására - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn újságíróknak.

"Megint egy meglehetősen felelőtlen játéknak lehetünk szemtanúi, a két koalíciós partner, mint egy rossz házasság válófélben lévő felei napirend előtt, az egész ország nyilvánossága előtt veszekszenek, azt hiszem, hogy ez egyenes következménye az elmúlt hat év szocialista-szabad demokrata kormányzati politikai csődjének" - értékelte a kialakult helyzetet a Fidesz frakcióvezetője a Parlamentben.

A politikus szerint a helyzet mielőbbi stabilizálására van szükség, és meg kell kezdeni az újjáépítést, mert a tőzsdei, a inflációs és a munkanélküliségi adatok azt mutatják, hogy Magyarországon "szétcsúszóban van a gazdaság", megállt a gazdasági növekedés, nehéz helyzetben van az ország, szociális válság van.

Mi úgy gondoljuk, hogy a mai nap veszekedése is mutatja: ez a kormánykoalíció alkalmatlan ennek a feladatnak betöltésére - jelentette ki.

Úgy fogalmazott: "van egy alkalmatlan miniszterelnök, van egy alkalmatlan kormány, van egy hiányzó kormányzati politika, és nem marad más, mint a felelőtlen egymást vádaskodásával foglalkozó két politikai csoport".

Kérdésre válaszolva hozzátette: "meglátjuk hogy ők most mire jutnak egymással".

Arra a felvetésre, milyen megoldás lenne a Fidesznek jó, Navracsics Tibor azt mondta: csodálkozva és némileg megdöbbenve nézik ezt perpatvart és nem egészen értik, hogy mit akar Gyurcsány Ferenc és Kóka János, nem tudják, hogy mit akar a kormánykoalíció.

"Azt látjuk, hogy az ország ügyeivel egyik fél sem akar foglalkozni, mi azt szeretnénk, ha magyar politikai ismét az ország ügyeiről szólna" - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint ehhez arra van szükség, hogy felelős politikusok intézzék az ország ügyeit.
A
rra a kérdésre, hogy milyen forgatókönyvet tart elképzelhetőnek, a politikus azt mondta: rengeteg minden elképzelhető.