Gyurcsány Ferenc bársonyos reformokat ígér

Infostart
2008. március 31. 11:03
Lehetséges, hogy a kormányprogramot és a koalíciós szerződést is módosítani kell - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szocialista országgyűlési frakció előtt. A kormányfő azt kérte a koalíciós partnertől: a következő egy hónapban közösen dolgozzák ki a kormányzati ciklus második felének programját.

A miniszterelnök-pártelnök a szocialista frakció előtt beszélt azt követően, hogy a kormányszóvivő bejelentette: a miniszterelnök április 30-ai hatállyal menesztette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert.

A kormányfő a koalíciós belüli feszültségekről nem beszélt, sem arról, hogy a szabad demokraták elfogadhatatlannak tartják: a döntés egyeztetés és a jóváhagyásuk nélkül született.

Gyurcsány Ferenc azt azonban elmondta, hogy az egészségügyi átalakítás célja változatlan, de új lépésekre van szükség. Olyanokra, amelyekkel az emberek jobban elfogadhatják a reformokat és az egészségbiztosítási törvényt.

A miniszterelnök beszédében széleskörű konzultációt tartott szükségesnek, és bársonyos reformokat ígért. Mint mondta, változás várható a felsőoktatási reformban és a szociális ügyekben is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Herczeg Zsolt tudósítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást