A Tárkinál és a Szondánál is csúcson a Fidesz

Infostart
2008. március 31. 06:52
A Szonda Ipsos és a Tárki felmérése szerint is most a legnagyobb a Fidesz támogatottsága a biztos párválasztók és az összes szavazókorú körében, míg a szocialisták támogatottsága válságban van. A kutatások megegyeznek abban is, hogy az MDF és az SZDSZ szimpatizánsai 2-3 százaléknyian vannak - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában Závecz Tibor, a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatóját és Sík Endre, a Tárki vezető kutatója.

Soha nem mért még olyan magas támogatottsági adatok a Szonda Ipsos, mint márciusban a Fidesz esetében - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Závecz Tibor.

A közvélemény-kutató véleménykutatási igazgatója kifejtette: a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága 39 százalékos az összes szavazókorú körében, ami meghaladja a hárommillió főt, míg 67 százalék a biztos pártválasztók között.

Závecz Tibor közölte, hogy a március 9-i népszavazásra a szocialista szimpatizánsok csak fele ment el, és aki voksolt, azoknak is kétharmada követte az MSZP álláspontját.

Sík Endre, a Tárki vezető kutatója arról számolt be, hogy továbbra is masszív a Fidesz előnye, de az elmozdulás nem nagy a pártok támogatottságában az elmúlt hónapokhoz képest.

Kiemelte: a népszavazás után ugyanazok a támogatottsági arányok maradtak meg, a referendum mozgósító hatása elmúlt.

Hanganyag: Ignáth Márk


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást