Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sólyom: \"Semmilyen áldozatot nem kell sajnálni az oktatás fejlesztésére\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az államfő szerint semmilyen áldozatot nem kell sajnálni az oktatás fejlesztésére, ugyanis ez lehet az ország kitörési pontja. Sólyom László a XVI. Magyar Innovációs Nagydíj átadási ünnepségén azt mondta: vissza kell szorítani a korrupciót a gazdaságban és a politikában.

A köztársasági elnök azt mondta: tavaly értük el azt a kutatásokra fordított fajlagos GDP értéket, amely pontosan megegyezik az 1992-es adattal. Sólyom László a XVI. Magyar Innovációs Nagydíj átadási ünnepségén úgy fogalmazott: az a hátország, amely ahhoz kell, hogy teljesítmények szülessenek, töredezik és szűkül.

A 2007. évi Magyar Innovációs Nagydíjat egyébként egy költség- és környezetkímélő trágyázási szaktanácsadási rendszer és szoftver nyerte el. Ezt a rendszert az MTA Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet és az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete, valamint az általuk létrehozott ProPlanta 3M Mezőgazdasági Szaktanácsadó Bt. fejlesztette ki.

Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az innovációs teljesítményeket tekintve Magyarország leszakadóban van, amiért egyebek között a közép- és felsőfokú oktatási rendszer hanyatló színvonala, a vonzó tanári és kutató életpálya hiánya, és a mérnöki pályán erősödő kontraszelekció is felelős.

A Magyar Innovációs Nagydíjat a Magyar Innovációs Szövetség alapította azért, hogy elismerje a műszaki alkotók, fejlesztők teljesítményét. A nagydíj mellett további 6 innovációs díjat is kiosztottak.

Hanganyag: Németh Zoltán