Gránátokkal fenyegetik a Fideszt - képriport

Infostart
2008. március 28. 13:52
Csütörtökön fenyegető levelet kapott az V. kerületi Fidesz iroda, péntek reggel pedig robbanótöltet nélküli gyakorlógránátra bukkantak a Lendvai utcai Fidesz-székháznál, és az ellenzéki párt Cukor utcai irodájánál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

"Ha nem hagynak fel az izraeli vörösöket szolgáló megalkuvó politikájukkal, ha nem tesznek valamit, akkor harcosaink már nem csak figyelmeztetni fognak!" - áll abban a fenyegető levélben, amelyet az V. kerületi Fidesz kapott csütörtökön.

Az ellenzéki képviselők állítólag kifejezetten szórakoztatónak találták az üzenetet, és eljuttatták azt egy internetes portálnak. Reggel nyolc órakor egy járókelő a Fidesz Lendvai utcai székházánál egy gyanús tárgyat látott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértői megállapították, hogy egy robbanótöltet nélküli gyakorlógránátról van szó - közölte Tafferner Éva szóvivő az InfoRádióval.

Nem sokkal később újabb hívás érkezett a rendőrségre, ezúttal az ellenzéki párt V. kerületi, Cukor utcai irodájának közeléből. Az egyik alkalmazott egy "rozsdás, tojás alakú" tárgyat talált, amelyről ugyanaz derült ki, mint az első esetben: robbanótöltet nélküli, szovjet gyártmányú gyakorló gránát, amely robbantásra alkalmatlan. (Ilyen szerkezethez online aukciós oldalakon egyébként pár ezer forintért hozzá lehet jutni.)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel bűntett elkövetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - tette hozzá a BRFK szóvivője.

Az internetes portál úgy tudja: egy rovásírásos papírt is találtak a robbanószerkezet mellett, amelyet a rendőrség bizonyítékként lefoglalt. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője erről az InfoRádiónak adott nyilatkozatában nem beszélt.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményben juttatta a média tudomására: "a Fidesz elnöki kabinet biztonsági igazgatósága a párt politikusainak és irodáinak biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket megtette". Hogy ez pontosan mit jelent, arról a helyettes szóvivő nem kívánt nyilatkozni.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást