Szili nem zárkózna el kisebbségi kormány alakításától

Infostart
2008. március 27. 13:55
Az MSZP harmadik hullám platformja szerint újra kell tárgyalni a koalíciós szerződést. A platform vezetője szerint akár kisebbségi kormányzásra is van lehetőség. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem kommentálta érdemben a felvetést, Szili Katalin házelnök azonban nem zárkózik el a gondolattól.

Hisz a koalíció jövőjében az MSZP Harmadik Hullám platformjának vezetője, aki egyúttal parlamenti frakcióvezető-helyettes is.

Mesterházy Attila azt mondta: támogatni kell és egyben tartani a két párt együttműködését, "de hogy ha kompromisszumképtelenség, erőszakosság és zsarolás válik úrrá, akkor el kell gondolkozni azon, nem értünk-e el olyan határhoz, amikor az együttműködés az MSZP számára tarthatatlanná válik" - hangsúlyozta.

A politikus ezek között említette Horn Gábor ominózus megnyilatkozását a népszavazás estéjén, amikor a szabad demokrata ügyvivő és államtitkár nemcsak becsmérelte, hanem megalázta az MSZP elnökségét. Kóka János pártelnök pedig előzetes egyeztetések nélkül nyilatkozza azt, hogy amennyiben nem az lesz, amit ők akarnak, akkor kilépnek a koalícióból.

"Politikai megítélésem szerint nem szükségszerű a többségi kormányzás" - jelentette ki Mesterházy Attila, aki az InfoRádió kérdésére közölte: a koalíciós szerződés újratárgyalásával meg kell várni az SZDSZ tisztújítását.

A miniszterelnök kitérő választ adott a platform felvetésére. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a kormánynak a kormányprogram megvalósításán kell dolgoznia.

Az Országgyűlés elnöke a Hír Televíziónak azt nyilatkozta, szükségét érzi, hogy az MSZP vezető testületei foglalkozzanak Mesterházy Attila felvetésével, majd azt meg is tárgyalják. Az esetleges kisebbségi kormányzást firtató érdeklődésre pedig azt válaszolta: ki kell törölni a házassági szótárból, hogy soha és örökké.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást