Felkészülési fortélyok: nyílt nap a szóbeli érettségiről

Infostart
2008. március 27. 21:45
Szóbeli érettségire felkészítő nyílt napot szervez a felvi.hu szombaton. A diákok tankönyvíróktól hallhatják, hogyan kell felépíteni egy feleletet, milyen segédeszközök használhatók a vizsgán, és milyen buktatói lehetnek a szóbeli érettséginek. A rendezvény 9 órakor kezdődik az ELTE jogi karán. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges - mondta az InfoRádiónak a Felsőoktatási Információs Szolgálat hírügynökség vezetője.

A nyílt napon a diákok a tankönyvszerzőktől tudhatják meg, hogyan érdemes felépíteni egy szóbeli érettségi feleletet, milyen eszközöket lehet használni, és milyen buktatói lehetnek a vizsgának - mondta az InfoRádiónak a Felsőoktatási Információs Szolgálat hírügynökség vezetője.

A legtöbb diákok az gondolja, ha az írásbelire rendesen tanul, a szóbeli vizsgát is teljesíteni tudja, ám ez nincs így: a két vizsgára különböző módszerekkel kell felkészülni - figyelmeztetett Oroszlán Éva.

A rendezvény célja, hogy a résztvevő diákok tantárgyanként megismerjék az emelt szintű szóbeli vizsga felépítését, tisztában legyenek az értékelés szempontjaival, megismerkedjenek a különböző felkészülési fortélyokkal, néhány szóbeli tétel bemutatásán keresztül pedig áttekintést kapjanak a szóbeli vizsga szükséges tartalmi elemeiről - fűzte hozzá a FISZ munkatársa.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást