Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A kormányt is hibáztatják a tanárverések miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint a kormány is felelős azért, hogy a tanároknak egyre kisebb tekintélyük van. A szervezet elnöke úgy véli: a kormány kommunikációja - miszerint túl sok pedagógus van, túl keveset dolgoznak - hozzájárult a tanári pálya presztízsének csökkenéséhez. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete törvénymódosítási javaslatokon dolgozik.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke szerint a kormány fontos feladata a jelenlegi helyzetben, hogy visszaállítsa a pedagógusszakma hitelét.

Szabó Endre hangsúlyozta: a kormány intézkedései és kommunikációja is felelős azért, hogy ez a helyzet kialakult.

Az érdekvédelmi vezető hozzátette: a gyermekek problémás viselkedése részben a nem megfelelő családi háttérből fakad; a családoknak pedig nem tesz jót, ha a kormány intézkedései további terhekkel sújtják őket.

A szervezet elnöke elmondta: tiltakoznak az ellen, hogy a gyermekorvosoktól vonják meg a vizitdíj és kórházi napidíj kompenzációját, a háziorvosok kieső bevételeinek fedezése érdekében.

Ismét buktatnának alsóban

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete dolgozik a törvénymódosítási javaslatain, amelyet az utóbbi napokban nyilvánosságra került, pedagógusokat ért atrocitások is indokolnak.

A szervezet elnöke elmondta: szigorítani kellene a törvényt, egyebek mellett meg kellene szüntetni azt a rendszert, amely szerint az alsó tagozatban senkit sem lehet évfolyamismétlésre kötelezni.

Kerpen Gábor emellett a médiumok bizonyos műsorainak káros hatására hívta fel a figyelmet. Hozzátette: örömmel fogadta, hogy Hiller István egy szakbizottságot hozott létre a szükséges törvényi-jogi környezet, a pedagógiai, a gyermek- és ifjúságpszichológiai problémák áttekintésére.

"Az ellenben már probléma, hogy ebben mindössze egy, a közoktatás ismerő tanár van a 11 tagból" - jegyezte meg az érdekvédő.

A bizottság jövő hét hétfőn tartja első ülését.

Hanganyag: Seres Gerda