eur:
394.36
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A kormányt is hibáztatják a tanárverések miatt

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint a kormány is felelős azért, hogy a tanároknak egyre kisebb tekintélyük van. A szervezet elnöke úgy véli: a kormány kommunikációja - miszerint túl sok pedagógus van, túl keveset dolgoznak - hozzájárult a tanári pálya presztízsének csökkenéséhez. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete törvénymódosítási javaslatokon dolgozik.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke szerint a kormány fontos feladata a jelenlegi helyzetben, hogy visszaállítsa a pedagógusszakma hitelét.

Szabó Endre hangsúlyozta: a kormány intézkedései és kommunikációja is felelős azért, hogy ez a helyzet kialakult.

Az érdekvédelmi vezető hozzátette: a gyermekek problémás viselkedése részben a nem megfelelő családi háttérből fakad; a családoknak pedig nem tesz jót, ha a kormány intézkedései további terhekkel sújtják őket.

A szervezet elnöke elmondta: tiltakoznak az ellen, hogy a gyermekorvosoktól vonják meg a vizitdíj és kórházi napidíj kompenzációját, a háziorvosok kieső bevételeinek fedezése érdekében.

Ismét buktatnának alsóban

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete dolgozik a törvénymódosítási javaslatain, amelyet az utóbbi napokban nyilvánosságra került, pedagógusokat ért atrocitások is indokolnak.

A szervezet elnöke elmondta: szigorítani kellene a törvényt, egyebek mellett meg kellene szüntetni azt a rendszert, amely szerint az alsó tagozatban senkit sem lehet évfolyamismétlésre kötelezni.

Kerpen Gábor emellett a médiumok bizonyos műsorainak káros hatására hívta fel a figyelmet. Hozzátette: örömmel fogadta, hogy Hiller István egy szakbizottságot hozott létre a szükséges törvényi-jogi környezet, a pedagógiai, a gyermek- és ifjúságpszichológiai problémák áttekintésére.

"Az ellenben már probléma, hogy ebben mindössze egy, a közoktatás ismerő tanár van a 11 tagból" - jegyezte meg az érdekvédő.

A bizottság jövő hét hétfőn tartja első ülését.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×