Horgászati razzia a Balatonon

Infostart
2008. március 26. 13:44
Horgászati razziát tartanak a Balatonon. Tilos ugyanis süllőt és pontyot kifogni a tóból. Nagy Jenő, a Balatoni Vízirendészeti kapitányság bűnügyi osztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: orvhalászat miatt az elmúlt hetekben három eljárást is indítottak.

Az elmúlt hetekben három büntetőeljárást indítottak orvhorgászok ellen a Balatonnál - közölte Nagy Jenő. A Balatoni Vízirendészeti kapitányság bűnügyi osztályvezetője ennek kapcsán jelezte, hogy folyamatosan ellenőrzéseket tartanak az itteni horgászterületeken.

Általában kétféle jogsértésről lehet beszélni, amikor tiltott eszközzel, módszerrel horgásznak, illetve ha valaki legálisan, szabályos eszközökkel teszi ugyanezt, de az engedélyezettnél jóval nagyobb számban fog halat.

Továbbra is lesznek ellenőrzések, különös tekintettel a fogassüllő fajlagos tilalmára. Ezt a halat ugyanis nem szabad kifogni a Balatonból és más horgászvízből sem. Nagy Jenő arra is felhívta a figyelmet, hogy a Balatonon az elmúlt években a ponty fajlagos tilalmát feloldották, ez az idén azonban nem így lesz: május 2-től június 15-ig nem lehet erre a halfajra horgászni. Ezzel szemben a süllő kifogását május 1-jétől engedélyezik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást