A lakosság fele szerint Gyurcsány megbukott miniszterelnökként

Infostart
2008. március 26. 16:30
A választók fele szerint Gyurcsány Ferenc megbukott miniszterelnökként, de a szavazók 43 százaléka szerint a szocialista párt éléről is távoznie kellene. A Heti Válasz című hetilap megbízásából készült felmérésből az derül ki, hogy a megkérdezettek többsége Szili Katalint látná alkalmasnak az MSZP vezetésére.

A lakosság fele az MSZP elnökét és miniszterelnökét is bukottnak tartja a népszavazás után - derült ki a Nézőpont Intézet március közepén készült telefonos közvélemény-kutatásából. Mráz Ágoston Sámuel kutatásvezető kifejtette: a megkérdezettek 50 százaléka szerint Gyurcsány Ferencnek a kormány, 43 százalékuk szerint pedig az MSZP éléről kellene távoznia.

A Heti Válasz című hetilap megbízásából készült felmérésből az derül ki, hogy az emberek nincs egyértelmű utódjelöltje egyik posztra sem.

A kormányfői posztra nincs egyértelmű és komoly jelöltje a lakosságnak, ez összefügghet azzal, hogy a közbeszédben sem forognak nevek - mondta Mráz Ágoston Sámuel.

Az MSZP elnöki posztján Szili Katalin házelnököt 46, Kiss Péter kancelláriaminisztert 15, Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetőt 13, a korábbi vezetők közül Kovács Lászlót 8, Hiller Istvánt 6 százalék látná szívesen az MSZP élén - tette hozzá.

A sors iróniája, hogy Gyurcsány Ferenc emlékezetesebb lépései közül épp az ősszel bejelentett, de hamvába holt köztisztasági csomag, vagyis a polgármesteri és a képviselői tisztség szétválasztásának ötlete a legnépszerűbb - közölte a kutatásvezető.

Negatív értékelést kapott az új tulajdonosi program, ötös skálán kettes osztályzatot kapott a válaszadóktól - hangsúlyozta Mráz Ágoston Sámuel.

Hanganyag: Molnár Anikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást