Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hózáporok Húsvét után

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Marad a hideg idő a következő napokban, de szombaton már napsütés és 15 fok várható.

A hegyekben egy-két centiméter friss hótakaróra, éjszaka pedig újabb fagyokra kell számítani - mondta az InfoRádiónak Török László az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, hozzátéve: továbbra is változatos, erősen felhős idő várható, a nap csak helyenként és rövid időre bújik elő.

Az előrejelzés szerint ma délután mindössze 5 és 10 fok között lesz a levegő hőmérséklete, ami estére 1 és 6 fok közé süllyed. Az alacsony hőmérséklet mellett az ország keleti részén a nyugati, délnyugati szél is felerősödik, többfelé viharos, óránként 60-90 kilométer erősségű széllökések várhatók. Az ország nyugati felén az északnyugati szelet kísérik időnként viharos, óránkét 60-80 kilométer erősségű lökések.

Éjszaka helyenként újabb fagyokra számíthatunk, plusz 2 és mínusz 3 fok várható.
A télies időjárás egészen a hétvégiéig marad. Szombattól már több napsütésre és tavaszias időre készülhetünk, akkor a délutáni hőmérséklet elérheti a 15 fokot is.
Vasárnaptól ugyan újabb eső várható, de közel sem a most tapasztalható mennyiségben.

Szlovákia keleti részén is télies az időjárás: Kassán és Sároseperjesen még délelőtt is havazott, mindkét várost tíz centiméternél vastagabb hóréteg borítja, ami nehezíti a közlekedést. Több baleset történt, Kassán pedig sok helyen a hó súlya alatt kidőlt fák, letört ágak torlaszolták el az utakat.

Iglón és Bártfán az áramszolgáltatásban is kieséseket okozott a hóesés, amely meglepte a locsolkodókat. Szlovákiában még ebben a régióban, a keleti végeken élnek legelevenebben a húsvéti szokások.