eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Szilágyi: Valószínű a telekspekuláció Lipótmező ügyében

Szilágyi Júlia, a megszüntetett Országos Pszichátriai és Neurológiai Intézet pszichiátere szerint az intézmény bezárása mögött nagy valószínűséggel ingatlanspekuláció húzódik meg.

Az Országgyűlési Biztosok Hivatalának munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: a telekspekuláció 90 százaléknál nagyobb valószínűséggel szerepet játszott az Országos Pszichátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárásában.

Korábban kaptunk olyan ígéreteket, hogy a terület eladásából befolyó pénzt visszaforgatják az egészségügybe, de ennek nincs semmi jele - tette hozzá Szilágyi Júlia.

Az OPNI korábbi pszichiátere kérdésre válaszolva elmondta: noha konkrétan semmi sem utal erre, egyfajta pszichiátriaellenesség húzódhat meg amögött, hogy az intézmény megszüntetésével összefüggésben a szakma a kormány részéről példátlanul merev ellenállásba ütközött.

Azokkal a feltételezésekkel összefüggésben, hogy ebben szerepet játszhat a pszichiátriát elutasító szcientológiai egyház, Szilágyi Júlia kijelentette: tavaly a parlament egészségügyi és az emberi jogi bizottsága egy közös, kihelyezett ülést tartott Lipótmezőn, ahová meghívták a nemzetbiztonsági hivatal igazgatóját is, akit erről a témáról is megkérdeztek. Az igazgató megtagadta a válaszadást arra hivatkozva, hogy olyan emberek is jelen vannak, akiket nem világítottak át nemzetbiztonsági szempontból.

Azóta sem született döntés, hogy mikor hallgatják meg az igazgatót - fűzte hozzá a szakember.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×