Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szilágyi: Valószínű a telekspekuláció Lipótmező ügyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szilágyi Júlia, a megszüntetett Országos Pszichátriai és Neurológiai Intézet pszichiátere szerint az intézmény bezárása mögött nagy valószínűséggel ingatlanspekuláció húzódik meg.

Az Országgyűlési Biztosok Hivatalának munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: a telekspekuláció 90 százaléknál nagyobb valószínűséggel szerepet játszott az Országos Pszichátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárásában.

Korábban kaptunk olyan ígéreteket, hogy a terület eladásából befolyó pénzt visszaforgatják az egészségügybe, de ennek nincs semmi jele - tette hozzá Szilágyi Júlia.

Az OPNI korábbi pszichiátere kérdésre válaszolva elmondta: noha konkrétan semmi sem utal erre, egyfajta pszichiátriaellenesség húzódhat meg amögött, hogy az intézmény megszüntetésével összefüggésben a szakma a kormány részéről példátlanul merev ellenállásba ütközött.

Azokkal a feltételezésekkel összefüggésben, hogy ebben szerepet játszhat a pszichiátriát elutasító szcientológiai egyház, Szilágyi Júlia kijelentette: tavaly a parlament egészségügyi és az emberi jogi bizottsága egy közös, kihelyezett ülést tartott Lipótmezőn, ahová meghívták a nemzetbiztonsági hivatal igazgatóját is, akit erről a témáról is megkérdeztek. Az igazgató megtagadta a válaszadást arra hivatkozva, hogy olyan emberek is jelen vannak, akiket nem világítottak át nemzetbiztonsági szempontból.

Azóta sem született döntés, hogy mikor hallgatják meg az igazgatót - fűzte hozzá a szakember.

Hanganyag: Exterde Tibor