Nem csak a járatait ritkítja a BKV

Infostart
2008. március 22. 08:30
Egy hónapban csupán tíz napig tart nyitva a BKV tizenöt jegypénztára, amelyek közül a legtöbb a HÉV és a 3-as metró vonalán található. A közlekedési cég ezt azzal indokolja, hogy a pénztárak alacsony forgalmúak, ezért minden 11-én a hó végéig érdemes bezárni őket. Akinek nincs bérlete, keresheti a legközelebbi pénztárat vagy viszonteladó helyet.

A kisebb forgalmú pénztárakban ezentúl csak minden hónap 2. napjától 10. napjáig, azaz a csúcsforgalmi időszakban lehet jegyet és bérletet vásárolni, a továbbiakban zárva tartanak - tájékoztatta az InfoRádiót a BKV szóvivője.

Kiricsi Karola közölte: annak ellenére, hogy a közlekedési társaság bevezette az új típusú havibérletet, amelyet bármikor meg lehet váltani, a tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbben még mindig a hónap elején állnak sorba a pézntáraknál, ezért ebben az időszakban mindegyik nyitva tart.

A szóvivő elmondta: ahol igény van rá, ott viszonteladókat állítanak majd munkába, akiknél a hónap többi napján is lehet jegyet vásárolni.

A HÉV-kalauzok elfogadják indokként, hogy az utas azért nem tudott jegyet venni, mert ott, ahol felszállt, egyáltalán nincs, vagy éppen zárva van a pénztár - jelentette ki Kiricsi Karola.

A BKV szóvivője elismerte, hogy az intézkedés hátrányosan érinthet kisebb csoportokat, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az így megspórolt pénz a szolgáltatás fejlesztésére fordítható.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást