Távozik az audiovizuális médiapolitikáért felelős kormánybiztos

Infostart
2008. március 21. 16:38
Március 31-i hatállyal lemondott az audiovizuális médiapolitikáért felelős kormánybiztos. Sarkady Ildikó a Miniszterelnöki Hivatalból is távozik. A médiajogász az InfoRádiónak azt mondta: mindent elvégeztek, amit lehetett, innentől kezdve a pártokon van a sor.

Elkészítettük a digitális törvényt, aminek alapján elkezdődött Magyarországon a pályáztatást, mindent megtettünk tehát, amit felvállaltunk. Ettől kezdve nem rajtunk múlik a digitális átállás - mondta az InfoRádiónak az audiovizuális médiapolitikáért felelős kormánybiztos.

Sarkady Ildikó, aki március 31-i hatállyal lemondott posztjáról, hozzátette: kívülről is figyelhetik majd munkájuk gyümölcsét, ám mostantól az audiovizuális média kormánybiztosának nincs szerepe.

A médiajogász kijelentette: szó sincs arról, hogy megsértődött volna, amiért nem őt jelölték az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki posztjára.

"Ez nem az az ORTT, amit fel lehet vállalni" - jelentette ki Sarkady Ildikó, hozzátéve: ez még a régi testület, hiszen a pártoknak egyelőre nem sikerült megállapodniuk az új médiafelügyeletről.

A szakértő közölte: nem szeretne se a régi, se az új ORTT munkájában részt venni, inkább visszatér a piacra, és ott segíti a médiarendszer működését.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást