eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Déli Áramlat áldozata lesz az autópálya?

A Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnöke szerint a Déli Áramlat gázvezeték megépítése veszélyezteti a Szegedet a román határral összekötő M43-as autópálya tervezett megvalósítását. Magyar Anna hivatalos felterjesztést küldött az ügyben Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek.

Az ellenzéki politikus a dokumentumban úgy fogalmaz: attól tart, hogy mivel a Déli Áramlatról szóló szerződést az Országgyűlés megkerülésével, azonnali jelleggel kötötte a magyar kormány és az orosz állam, a projekt fontossági sorrendben megelőzheti az M43-as tervezett megépítését.

Magyar Anna hozzáteszi: úgy tudják, hogy a Déli Áramlat projekt keretein belül Algyő és Szeged között épülne meg az egyik óriás gáztározó, ami szintén nehezítheti az út megvalósulását.

A Csongrád megyei közgyűlés elnöke emlékeztetett: a mintegy 55 kilométer hosszú autópálya megépítése azért szükségszerű, mert azzal tehermentesülhet a Románia felé tartó átmenő forgalom alól Szeged, Szőreg, Deszk, Klárafalva, Ferencszállás, Makó, illetve Apátfalva és Magyarcsanád.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×