"Az egészségügyi reformot folytatni kell"

InfoRádió / MTI
2008. március 20. 14:56
Az egészségügyi reformot folytatni kell, a magántőke bevonása növeli az egészségügy hatékonyságát, a reformhoz nagyobb társadalmi támogatás szükséges - mondta Horváth Ágnes és Kökény Mihály csütörtökön újságíróknak azt követően, hogy a koalíciós pártok egyeztetést tartottak a miniszterelnöknél az egészségügyi reformról.

Kökény Mihály, a szocialisták szakpolitikusa a megbeszélés után úgy tájékoztatott: nincs napirenden az MSZP és az SZDSZ közötti esetleges tárcacsere. Hozzáfűzte azt is, hogy az egyeztetések a jövő héten folytatódnak, és azután lehet majd arról beszélni, hogyan, milyen mértékben változzon az egészségbiztosítási törvény.

Arra a kérdésre, hogy az SZDSZ ragaszkodik-e a magántőke jelenlétéhez az egészségbiztosításban, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter úgy válaszolt: igen, mert meggyőződésük szerint a magántőke növeli a hatékonyságot. Azzal kapcsolatosan, hogy a magántőkének hogyan kell jelen lennie a biztosítási rendszerben, a két politikus egyelőre nem árult el konkrétumot, de mint Horváth Ágnes jelezte: "nagyon széles az opciók tárháza".