Jótanácsok a húsvéti bevásárlásra készülőknek

Infostart
2008. március 18. 19:20
Élelmiszerbiztonság ellenőrzéseket folytat a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás - mondta az InfoRádiónak a Pest megyei és budapesti főállatorvos. Hajós Ádám hangsúlyozta: csak legális elárusítóhelyen érdemes megvásárolni a húsvéti élelmiszereket.

Csak legális helyről vásároljanak a fogyasztók - tanácsolja a budapesti és Pest megyei főállatorvos a húsvétra készülőknek.

Hajós Ádám az InfoRádiónak elmondta: az illegálisan működő üzemekből beszerzett élelmiszerek a vásárlók egészségét is veszélyeztetik, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy az ilyen helyeken a legalapvetőbb higiéniai előírásokat se tartják be.

A fővárosi és Pest megyei régióban a vásárlói panaszokkal a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomáshoz fordulhatnak a fogyasztók - tette hozzá a szakértő.

A piacokon és a bevásárlóközpontokban vásárolt termékekben megbízhatnak a vevők, bár oda is kerülhetnek hibás termékek - mondta Hajós Ádám, aki szerint a tojásokat a legegyszerűbb ellenőrizni, hiszen azokra vagy a csomagolásukra rányomtatják a fogyaszthatósági időt.

A csomagolatlan sonkánál azt kell figyelni, hogy a termék színe, szaga megfelelő legyen. A vákuumcsomagolt termékek akkor már nem fogyaszthatók, ha csomagolásukon belül lé található - hangsúlyozta a fővárosi és Pest megyei főállatorvos.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást