Csak legális helyről vásároljanak a fogyasztók - tanácsolja a budapesti és Pest megyei főállatorvos a húsvétra készülőknek.
Hajós Ádám az InfoRádiónak elmondta: az illegálisan működő üzemekből beszerzett élelmiszerek a vásárlók egészségét is veszélyeztetik, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy az ilyen helyeken a legalapvetőbb higiéniai előírásokat se tartják be.
A fővárosi és Pest megyei régióban a vásárlói panaszokkal a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomáshoz fordulhatnak a fogyasztók - tette hozzá a szakértő.
A piacokon és a bevásárlóközpontokban vásárolt termékekben megbízhatnak a vevők, bár oda is kerülhetnek hibás termékek - mondta Hajós Ádám, aki szerint a tojásokat a legegyszerűbb ellenőrizni, hiszen azokra vagy a csomagolásukra rányomtatják a fogyaszthatósági időt.
A csomagolatlan sonkánál azt kell figyelni, hogy a termék színe, szaga megfelelő legyen. A vákuumcsomagolt termékek akkor már nem fogyaszthatók, ha csomagolásukon belül lé található - hangsúlyozta a fővárosi és Pest megyei főállatorvos.
Hanganyag: Litauszky Balázs